Hé merk, besta jij morgen nog?

By Benjamin Buth
  • Published on July 27, 2017

The best way to predict the future is to invent it.  De man aan wie deze woorden zijn toegedicht is de computerpionier Alan Kay. Kay belichaamt deze levensfilosofie als geen ander.  Als de founding father van zowel object-orientend programming als de graphical user interface (GUI) heeft Kay inderdaad de toekomst uitgevonden. Deze levensfilosofie belichaamt ook onze visie bij Ubideo.

Met Ubideo zijn wij het communicatiemedium van de toekomst aan het uitvinden. Het woord uitvinden is hier bewust gekozen. Het zal voor de lezer niet geheel verassend zijn dat je constant jezelf en je bedrijf opnieuw moet uitvinden als je op het scherpst van de snede wilt opereren in een constant en snel veranderende wereld. Steeds met het doel in gedachte om waarde te creëren voor je klanten en daarmee ook voor jezelf. Onze klanten in staat stellen om een duurzame concurrentiepositie te creëren door de nieuwste technologie daarvoor te ontwikkelen. Elke keer als de kaarten opnieuw geschud zijn. Dat is waar wij energie van krijgen.

Communicatieformat van de toekomst

Dit is waar wij het afgelopen jaar met Ubideo hard aan hebben gewerkt. Met altijd in ons achterhoofd de vraag: hoe kunnen wij onze klanten waarde blijven bieden in een wereld waar de megatrends van video en mega online aanbieders met hun eigen ‘walled gardens’ aan het convergeren zijn.

De megatrend van een gestage overgang van communicatie via tekst en geluid naar video is een trend waar wij eerder dan Facebook en Twitter op hebben ingezet met de lancering van Ubideo in 2015. En daar zijn we trots op!

Het basisprincipe van Ubideo is simpel en bijzonder relevant voor onze klanten: in de nabije toekomst zal live video hét communicatieformat van organisaties worden. Dit kan communicatie met klanten, personeel of het algemene publiek zijn. Dat maakt niet uit.  Simpelweg omdat het een veel rijkere, preciezere en daarmee efficiëntere vorm van communicatie is dan tekst en geluid. En doordat het live is, op het moment dat het ertoe doet.

De investeringen van Facebook en Twitter en andere grote “pure-play technologie” reuzen in dit domein bewijzen dit. De cijfers liegen er ook niet om.

  • Cisco heeft uitgerekend dat over 2.5 jaar, in 2020, 75% van het mobiele verkeer in 2020 video zal zijn.
  • Live video is aantrekkelijker voor je publiek als merk: 80 % wil liever live video van een merk zien dan een blog van hetzelfde merk lezen. En 82% prefereert live video van een merk boven een social media post.
  • 67% van live video kijkers zijn meer geneigd om een kaartje voor een concert of event te kopen als ze een live video van dat event of een soortgelijk event hebben bekeken.
  • Live video groeit harder dan andere vormen van online video, met een jaarlijkse groeipercentage van 113% in advertentiewaarde.   
  • Video op de sociale media zorgt zorgt voor 1200% meer shares dan een afbeelding met begeleidend tekst.
  • Kijkers kijken gemiddeld acht keer langer naar live video dan naar on demand.  5.1 minuten naar video-on-demand (VOD) versus 42.8 minuten naar live video content. Live video is daarmee een essentieel marketinginstrument voor bedrijven en merken.
  • Het aantal consumenten dat naar een video product presentatie kijkt is 4x zo hoog als het aantal mensen dat daar liever over leest.
  • Video in een email leidt tot een toename van 200-300% in CTR.
  • Video op een landingspagina levert 80% conversieverhoging op.

En als kers op de taart blijkt met video de contentformat gevonden te zijn waarmee organisaties ook op mobiele apparaten advertentie-inkomsten kunnen genereren.


Bestand tegen de tech reuzen

De andere megatrend is de alsmaar uitdijende macht van de grote online “pure” tech players zoals Facebook. Het gebruik van Facebook Live is bijzonder interessant. Het is echter niet voor iedere partij het beste platform om de eigen content bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Zo is het voor partijen met een op advertenties gebaseerd verdienmodel ‘zelfmoord’ om eigen publiek naar Facebook te verleiden in plaats van naar de eigen kanalen. Ook is het van belang rekening te houden met de belangen van Facebook en andere content aanbieders. Deze bijten elkaar soms. En helaas heeft Facebook meerdere malen aangetoond niet een betrouwbare partner te zijn. Dit is in de regel de houding van alle grote platformbedrijven. Niet omdat ze tegen kleinere partijen zijn, maar omdat ze altijd hun eigen belang laten prevaleren.


Besta jij morgen nog?

Ubideo denkt dit probleem voor haar klanten te hebben opgelost. Dit doen wij door het vehikel te zijn voor organisaties om hun video content onder eigen voorwaarden te delen. Ook zijn klanten volledig vrij in de keuze van het publicatie platform. Zij kunnen ervoor kiezen om hun live video content met behulp van Ubideo via Facebook te streamen of op hun eigen website. Hiermee maken we het voor onze klanten mogelijk om een duurzame concurrentiepositie op te bouwen. Én de kansen die live video streaming de komende jaren biedt te verzilveren.

De ambitie van Ubideo is om groot te worden door klein te blijven. Dit doen wij door hét live video platform te zijn voor onze klanten waarmee zij nu én in de toekomst hun ambities kunnen nastreven; hun bedrijf of organisatie kunnen laten groeien en op hun beurt relevant blijven voor hun eigen doelgroepen.

Relevant blijven voor je eigen doelgroep. Dat is waar het om draait voor ieder bedrijf en elke organisatie. In het informatietijdperk is informatie, ofwel content, het middel waarmee je je relevantie kunt aantonen. Zoals social media fenomeen Gary Vaynerchuk zegt:

The cost of entry to be relevant in our society today is: content. If you’re not putting out stories today, you don’t exist.

De keuze is aan jou.

Mocht je je doelgroep op een rijke, efficiënte en impactvolle manier willen bereiken dan staan wij aan je zijde. We zijn ervan overtuigd dat Ubideo een geweldig succes gaat worden en hebben er fantastisch veel zin om samen met jou je merk groot te maken. 

Mocht ik je overtuigd hebben van het zakelijk nut van live video streamen (of juist niet), neem dan contact op voor meer informatie en een gratis Workshop Live Video Streaming door Ubideo.

Did you find this post useful? Share with