Toko dicht? No spang. Fernandes’ Late Night Tjapservice via Achtung!

Jaap van DamBy Jaap van Dam
  • Published on August 3, 2017

‘’Toko dicht in Rotterdam? No spang. Late Night Tjapservice is live tot 04:00! App nu en bestel gratis Surinaamse tjappings met een gratis ijskoude Fernandes!’’ Een herkenbaar probleem: na een avond gezellig stappen een hapje willen eten, maar erachter komen dat jouw stek al gesloten is. De mannen en vrouwen van het Surinaams frisdrankmerk Fernandes hadden dit existentiële probleem maar al te vaak meegemaakt. Nu konden ze er iets aan doen. In samenwerking met Achtung! verblijdden ze hun broeders en zusters met de Late Night Tjapservice.

In hun uitvalbasis, de Rotterdamse Kookstudio25, was een vrolijke en authentieke Surinaamse keuken opgebouwd, waar twee gezellige tantes via Ubideo LIVE heerlijke Roti, Bami en Pom stonden te bereiden. Het enige dat de kijker moest doen was een WhatsApp bericht sturen met zijn of haar locatie en een team van bezorgers stond klaar de bestelling langs te brengen. Via de helmetcams van de bezorgers kwam je ook nog eens LIVE in de uitzending. Dit zorgde voor een unieke user experience.

UBIDEO werd ingeschakeld voor de verzorging van de live uitzending. Voor dit project werd een gepersonaliseerde opzet uitgewerkt. Drie professionele camera’s werden uitgerust met een encoder en ingesteld om uit te zenden naar het regiepaneel, opgezet voor Fernandes. UBIDEO stelt de klant in de gelegenheid om zelf de regie in handen te nemen, maar mocht er vraag naar zijn dan nemen we het live schakelen van de uitzending graag voor onze rekening. Dat was deze avond het geval. Deze drie camera’s vormden de basis voor de live uitzending die zich hoofdzakelijk binnen de studio afspeelde. Om eventuele problemen met connectiviteit vooraf al weg te nemen werd er ruim van tevoren een eigen netwerk aangelegd.

Fernandes Tjap Service Livestream

Maar niet alles werd live gestreamd vanuit Kookstudio 25. Het publiek had de mogelijkheid een WhatsApp te sturen en zo een heerlijk vers bereide Surinaamse maaltijd plotseling voor hun deur te hebben staan. Om deze interactie met de kijkers persoonlijk te maken werden de bezorgers door UBIDEO uitgerust met camera’s die al bij vertrek uit de studio LIVE streamden via het 4G netwerk. De live studio beelden werden regelmatig afgewisseld met de beelden die bezorgers op hun elektrische scooters maakten. Hierdoor ontstond een vorm van anticipatie bij de kijker met de natuurlijke vraag: wanneer ben ik live in de uitzending? Fernandes speelde met dit verrassingseffect. Op deze manier kregen de klanten van Fernandes letterlijk een gezicht en werd er een originele manier van klantenbinding gecreëerd.

Dit was de eerste keer dat Fernandes een dergelijke live uitzending inzette om haar publiek op bijzondere wijze te bereiken, en het was een groot succes. Dat bleek wel uit de engagement vanuit het publiek. Van tevoren was een schatting gemaakt hoeveel bestellingen er gedaan zouden worden. Gaan we veilig inzetten of gaan we groot inzetten? Het antwoord bleek: groot inzetten! De bestellingen bleven maar doorkomen. Dit zorgde ervoor dat er creatieve oplossingen gevonden moesten worden. Alle aanvragen waaraan niet beantwoord kon worden kregen alsnog een ijskoud sixpack Fernandes toegestuurd op een later moment. Good guy Fernandes!

Fernandes Serveert: Late Night Tjapservice

Tjapservice. Rotterdam bestelde Surinaams eten & Fernandes. Gemist? No Spang. After movie.

Posted by Fernandes on Freitag, 9. Juni 2017

Did you find this post useful? Share with