Future Flux Festival Live

Jaap van DamBy Jaap van Dam
  • Published on September 7, 2017

Een live campagne van Open Rotterdam

Het Internet, wikipedia, penicilline. Allemaal ontwikkelingen die de wereld hebben veranderd. En tegelijkertijd allemaal alleen realiteit zijn geworden door de samenwerking van een groep van mensen. De kruisbestuivingen van ideeën en het samenkomen van andersdenkenden hebben altijd aan de basis gestaan van de grootste ontdekkingen en uitvindingen.

Hier speelt het FUTURE FLUX FESTIVAL  in Rotterdam op in. Het festival is het platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. FUTURE FLUX past daarmee bij Rotterdam als stad waar er ruimte is om ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. De wereld kunnen veranderen door intelligente designs en slimme oplossingen is daarbij het uitgangspunt.

Het festival werd georganiseerd in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Deze plek, groots en met een rijke industriële historie, ontwikkelt zich in een rap tempo tot dé plek waar industrie, creativiteit en innovatie samenkomen. Dat er steeds meer aandacht komt voor technologische innovatie, smart cities, en een duurzame toekomst weet lokale publieke omroep Open Rotterdam maar al te goed. Daarom werd er aan de verschillende talenten die op het festival rondliepen een podium geboden. Aan tafel bij presentator Tenny Tenzer spraken keynote speakers en exposanten LIVE over de vooruitgang in de industrie.

Mobile Journalism

Er werd gebruik gemaakt van UBIDEO om de livestreams tegelijkertijd uit te zenden op zowel de website, als het YouTube kanaal van de Rotterdamse omroep. Met drie statieven waarop ze de smartphones kunnen bevestigen, wat opzetlenzen, microfoons, lichtpanelen, stekkerdozen, een router en een iPad bouwde het team van Open Rotterdam in een handomdraai een studio set-up die niet voor een televisiestudio onder doet. Een dure professionele camera set-up  is niet meer nodig. Ook de beeldkwaliteit is prima. Smartphones hebben tegenwoordig zulke goede megapixel camera’s dat het benaderen van gevestigde productiepartijen  overbodig is geworden. Open Rotterdam begrijpt deze nieuwe vorm van smartphone journalistiek perfect en benadert haar producties professioneel. Smartphone programmering heeft de toekomst, omdat het bedrijven in staat stelt om snel en goedkoop content beschikbaar te maken voor een groot publiek. Iets wat vijf jaar geleden simpelweg niet mogelijk was.

Streaming setup met 2 iPhones.

Omdat er meerdere korte live panels werden uitgezonden op een dag, werd UBIDEO opgetrommeld om onzekerheid bij de live uitzendingen weg te nemen. Live streamen is nog altijd relatief nieuw en kan toch voor onzekerheid zorgen. Live is live! Daarom zijn wij graag op locatie om waar nodig onze klanten te ondersteunen in het realiseren van een perfecte live campagne. Always happy to help!

Did you find this post useful? Share with