Waar kan ik over live streamen?

Pai KruiverBy Pai Kruiver
 • Published on January 4, 2018

Bij Ubideo hebben we in het afgelopen jaar veel geblogd over waarom je live videostreaming aan je marketing mix zou willen toevoegen. We hebben onder meer geblogd over waarom wij denken dat John de Mol gelijk heeft als hij het heeft over een gebrek aan een integrale visie’ bij de overheid met betrekking tot de versterking van de gehele Nederlandse mediasector, waarom Mark Zuckerberg stevig inzet op live streaming en wat nu de zin en onzin is van live video streaming voor B2B. Klanten die inderdaad het nut en de noodzaak van live video voor het bereiken en binden van klanten inzien vragen ons vervolgens: waar moet ik over live streamen? Een logische vraag.

Een goede tip is om een Buyer Persona te maken waar je bepaalt wie je klanten zijn; hoe consumeren zij content (bijvoorbeeld op welke social media kanalen), met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe kan jouw product of dienst hen helpen om deze uitdagingen te lijf te gaan. Het maken van een Buyer Persona kost tijd, maar je verdient je investering dubbel en dwars terug. Op die manier kun je namelijk gemakkelijker een content kalender maken die ook nog eens aansluit bij de behoeften en beleving van je bestaande en potentiële klanten.

Op basis van ons Buyer Persona hebben wij bij Ubideo onder meer de volgende uitdagingen geformuleerd:

 • Hoe kan ik de engagement van mijn bezoekers vergroten?
 • Hoe kan ik, bijvoorbeeld als media partij, bereik op mijn eigen websites krijgen om zo mijn advertenties gebaseerde verdienmodel te kunnen handhaven?
 • Hoe kan ik een jongere, millennial doelgroep bereiken die alleen maar video op hun mobiel consumeren?
 • Waar moet ik op letten als ik ga live streamen?

Net als alle andere content marketingactiviteiten probeer je klanten te helpen door veel kennis te delen en zo een vertrouwensband te creëren en een denkleiderschap positie in te nemen binnen je vakgebied. Zoals Optimizly op het gebied van A/B testing, en Hubspot op het gebied van marketing en sales. Of kijk eens naar partijen als Deloitte, Coolblue, Albert Heijn Allerhande, ABN Amro Insights, die ook erg slim gebruik maken van video content. Ik hoor je al denken: het is nog steeds abstract. In een eerder artikel gaven we je al een aantal voorbeelden van het gebruik van live video binnen de B2B markt:

 • Trainingen, HR en product presentaties
 • Corporate communicatie
 • Evenementen
 • Gunfactor creëren
 • Vraag & Antwoord
 • Product lancering

Heel fijn, ik vind het nog steeds moeilijk voor te stellen waar je over moet live streamen? Geen probleem, we got you covered! In deze blog hebben we tien live streaming voorbeelden verzameld waarmee je inspiratie kunt opdoen en goed beslagen ten ijs in 2018 aan de slag kunt gaan met live streaming. Ubideo maakt het gelukkig mogelijk om je live stream op te slaan en ook op een later moment beschikbaar te maken voor je publiek. Niet alle oplossingen doen dat. Bij live streams waarbij de video niet achteraf beschikbaar is, hebben wij een foto toegevoegd met een link naar de desbetreffende website van de organisatie.

1. Thema: Het event van de blockchain
Organisatie: ABN AMRO
Industrie: Banken

2. Thema: Een 24 uur live verslag van het sportevenement
Organisatie: ThoughMudder
Industrie: Sport

3. Thema: Persconferentie
Organisatie: Gemeente Chigaco
Industrie: Overheid

4. Thema: Raketlancering
Organisatie: TU Delft
Industrie: Onderwijs

5. Thema: Live Webinar
Organisatie: MarketingFuel
Industrie: Media

6. Thema: Tiny Kitchen
Organisatie: Taste Made
Industrie: Online food en travel netwerk

7. Thema: Late night bezorgservice
Organisatie: Fernandes
Industrie: Frisdrank

8. Thema: Fashionshow
Organisatie: Carolina Herrera
Industrie: Mode

9. Thema: Werknemers trainen en betrekken bij de algehele bedrijfsmeeting
Organisatie: WeWork
Industrie: Vastgoed

10. Thema: Dance party met top DJ’s
Organisatie: Cuervo
Industrie: Alcoholische drank

Did you find this post useful? Share with