Video blijkt het populairst voor marketingstrategieën

Pai KruiverBy Pai Kruiver
  • Published on May 11, 2018

Afgelopen jaren zijn er enorme veranderingen geweest op online gebied. Met name de groei van video is zeer hard gegaan. Tegenwoordig worden per dag meer dan 25 miljard video’s bekeken. Merkmarketeers hebben de essentie van video ingezien en passen het toe in hun marketingstrategie. Uit onderzoek van The Manifest blijkt namelijk dat video het populairste marketingmiddel is, gevolgd door blogs en onderzoekrapporten. Maar waarom is video zo populair onder marketeers? 

Video is een krachtige vorm om mensen te boeien, inspireren, instrueren en verhalen te vertellen. Daarbij speelt vooral de combinatie van het visuele component in combinatie met audio een belangrijke rol in het goed overbrengen van een boodschap. Video geeft de mogelijkheid om een moeilijk concept op een gemakkelijke, maar ook entertainende en boeiende manier, uit te leggen. Uit onderzoek van Forrester blijkt dan ook dat de kans op het bekijken van een video 75% hoger ligt dan dat er een artikel, email of document wordt gelezen.

Van de tijd die online wordt gespendeerd wordt 30% besteed aan het kijken van video. Volgens online marketingexpert James McQuivey staat een video van een minuut gelijk aan 1.8 miljoen woorden. Met video wordt er meer informatie geconsumeerd en minder tijd in beslag genomen dan wanneer er een artikel wordt gelezen. Veel mensen hebben niet de aandachtsspanne om een volledige blogpost te lezen, terwijl video de lezer betrokken kan houden bij de inhoud.

Video wordt steeds essentiëler om op te vallen bij de doelgroep aangezien zij overladen worden met content. Steeds meer bedrijven voegen video daarom ook toe aan hun marketingmix en ervaren positieve gevolgen. Uit onderzoek van Aberdeen, genereren bedrijven die gebruik maken van video 66% meer leads dan bedrijven die het niet inzetten.

Echter, onderzoek toont aan dat bedrijven vaak een concrete strategie missen achter videomarketing. Video is de meest dure en tijdrovende content vorm, maar dat weegt niet op tegen de positieve effecten van video. Door een duidelijke strategie te hanteren voorkom je dat video’s ‘a waste of time and money’ worden. Creëer met een doordacht plan video’s waar je als bedrijf mee opvalt en laat de concurrenten mijlen ver achter je.

Did you find this post useful? Share with