Merkbekendheid creëren met behulp van live video

By Benjamin Buth
  • Published on May 24, 2018

Elke organisatie wil natuurlijk merkbekendheid. Meer merkbekendheid leidt namelijk tot meer klanten. Meer klanten leiden tot een grotere omzetgroei. Daarom is het van belang om je merk onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijke groep. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld met live streaming! Live video zorgt ervoor dat iedereen jouw evenement kan bijwonen en dezelfde ervaring kan beleven. Online dan.

Er zijn tientallen manieren om meer merkbekendheid te creëren. Sommige zijn heel succesvol door een slim en herkenbaar logo te gebruiken, zoals Starbucks. Anderen maken weer gebruik van slogans die bij mensen blijven hangen; ‘alles voor een glimlach’ van Coolblue is er zo een. Maar er is ook een andere optie om naamsbekendheid te genereren: live video. Live streaming is  een interessante optie als jouw doelgroep wijdverspreid en divers is, of als het lastig is al je genodigden op korte termijn op één locatie te krijgen. In dit artikel zullen we ons focussen op welke soorten live streams je in kan zetten om meer merkbekendheid te creëren.

Webinars
Webinars worden steeds vaker gebruikt door organisaties. Het is een eenvoudige en indrukwekkende manier om met de doelgroep te communiceren en jouw merk te presenteren. Met behulp van webinars kunnen organisaties hun producten heel inzichtelijk maken voor klanten en potentiële klanten. Daarnaast kan er een nagenoeg onbeperkt aantal kijkers aan een webinar deelnemen, waardoor je een enorm bereik creëert.

Live evenementen 
Ah, een bedrijfsevenementje. Waarom zou je die niet een keertje live streamen? Alles voor dat extra bereik. Misschien denk je wel dat de betalende bezoekers zich gechanteerd  voelen als je ook een gratis stream aanbiedt. Benadruk bij deze bezoekers dat er veel extra’s vastzitten aan het fysiek bezoek, zoals de mogelijkheid tot netwerken, workshops, noem maar op.

Presentaties
Keynote speaker? Als er een presentatie wordt gehouden is het vaak zo dat een zaal niet voor 100% vol zit. Mensen kunnen verhinderd zijn door bepaalde omstandigheden. Vul die lege stoelen dan gewoon met online bezoekers. Die hoeven zich op voorhand al niet druk te maken over in de file staan of dat ze wel het goede zaaltje hebben.

Productlaunch
Wanneer je als organisatie een nieuw product hebt ontwikkeld wil je dat natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen meegeven. Je raadt het al: live video. Een live product demonstratie is een fantastische manier om te laten zien wat je gecreëerd hebt en hoe het werkt. Daarbij voegt live streaming een interactief component toe. Laat je online publiek vragen stellen; feedback is altijd welkom. Zie het al een originele manier om het nieuws te vertellen en betrokkenheid met jouw publiek een boost te geven.

Did you find this post useful? Share with