6 tips om succesvol social video’s in te zetten

Pai KruiverBy Pai Kruiver
  • Published on June 7, 2018

Er vindt een enorme verschuiving plaats van traditionele tv naar online video. Tegenwoordig consumeren we veel meer online video en dit is vooral te zien op de social media platformen. De Millennial en de opkomende generatie Y zijn hier voornamelijk verantwoordelijk voor. Mediabedrijven, zoals Buzzfeed en The LADbible Group, spelen hier heel slim op in. Zij creëren succesvolle social video’s specifiek gericht op die doelgroep. Wat doen deze bedrijven precies zo goed?

Buzzfeed is een van de grootste ‘creators’ en ‘publishers’ als het gaat om social video’s: online video’s die worden gedeeld op de social media. In totaal heeft Buzzfeed al meer dan 4000 video’s gegenereerd en in november 2017 haalden zij de 5.4 miljard views; alleen al in díe maand. Denk daar maar eens over na! Daarom geven je 6 tips om jouw social video’s een nog groter succes te laten worden.

1. Onderschat de grote social platformen niet!

Vooral op platformen als Facebook en Youtube vinden bedrijven de meeste tractie als het gaat om video’s. Facebook wordt nog altijd onvermoeid veel gebruikt door de consument om ‘tijd te doden met het bekijken van video’s’. Daarnaast is Youtube hét platform om al je videocontent een plaats te geven. Vooral de jongere generaties zijn niet weg te slaan van YouTube.

2. Continuïteit in online video

De consument volgt een bedrijf om hun content en die wilt dat dan ook blijven zien. Ze zijn eenmaal aangehaakt op het format van jouw video, en willen hier meer van zien. Continuïteit is dus belangrijk! Zorg dat er een duidelijke distributie strategie is om jouw aanwezigheid op de social platformen te waarborgen.

3. 5 seconde regel

Als de content niet aansluit op de behoefte van jouw kijkers, wordt er geen interesse gewekt. Dit betekent geen views, geen engagement en wellicht ook dat zij jouw bedrijf niet meer willen volgen. Vergeet daarom niet dat de eerste 5 seconden van jouw video essentieel zijn om de aandacht van de kijker te trekken. Ja, het is slecht gesteld met de spanningsboog van de gemiddelde online gebruiker. Begin je video dus met iets opvallends.

4. Type content

Niet elke type content slaat aan bij de kijker. Kom erachter welke type content de doelgroep vooral geïnteresseerd is en geef daar je eigen draai aan. Er zijn vier concepten die uit onderzoek goed blijken te werken: how-to video’s, backstage video’s, productlancering en video met hoogtepunten, zoals een showreel.

5. Videolengte en afmetingen zijn belangrijk

Hoe lang moet je video precies zijn? Lange video’s verliezen namelijk de aandacht van de kijker. Video’s tussen de 15 seconden en 1 minuut blijken het meest succesvol te zijn. De boodschap wordt goed overgebracht en de kijker wordt niet verveeld. Zorg er daarnaast voor dat op elke social platform de video is aangepast op de juiste afmetingen. Dit zorgt ervoor dat niet de helft van het beeld opeens wordt afgesneden.

6. Online video voor mobile devices

Meer en meer gebruikers bekijken video op hun smartphone. Net zoals er een shift van televisie naar online zichtbaar is, is er ook een duidelijke verschuiving te zien van laptop naar mobiel. Speel hier met je content op in. Stel eens die jonge enthousiaste stagiair aan om jouw video marketing helemaal van deze generatie te maken! Mobile is here to stay!

Did you find this post useful? Share with